Skip to content

Слушај поезија: „Умирање со насмевка“ од Руми

На каналот Слушај поезија последно објавена песна е „Умирање со насмевка“ од Руми, од стихозбирката „Два света“ (2018). Досега сме објавиле на блог и сме прочитале многу негови песни на каналот. Руми е еден од најпреведуваните поети во цел свет. Слушнете ја песната во продолжение на видеото подолу.

Слушнете ја и „Јаве и(ли) сон“ од Наталија Наумовска.

Напишете коментар