Skip to content

Слушај поезија: „Цветови“ од Славко Јаневски

На каналот Слушај поезија и други приказни може да ја чуете „Цветови“ од македонскиот поет, прозаист и сценарист. Оваа е неговата најпозната и најтажна песна. Истата беше објавена на денот на неговото раѓање. Пријатно слушање!

Слушнете и „За јазикот“ од Александар. С. Трајковски.

Напишете коментар