Skip to content

Избриши ги солзите – незаборавен роман од неповторливата Линда Хауард

Линда Хауард е најдобро продава Американска авторка на романи.

Има дела кои се доста продавани во Америка, а и пошироко. Секој нејзин нов роман достигнува голема популарност на широки простори.

Преведени се на повеќе јазици, а исто така можат да се најдат и во нашите издавачки куќи.

Едно од нејзините извонредени дела е токму романот ,,Избриши ги солзите”.

Водена од опсесијата да ги пополнува празнините во туѓите животи, Мила Еџ има неверојатна страст, инстинкт и дарба за пронаоѓање исчезнати деца. Кога сè друго изгледа изгубено и беспомошно, очајни души од сите страни на светот доаѓаат кај неа за надеж и помош. Со работата, Мила се бори да побегне од бруталните емоции кои ја јадат однатре затоа што има само едно дете кое не може да го пронајде со години… а тоа е нејзиното дете.

Кога добива дојава за синџир за трговија со бебиња во мало село во Мексико, Мила тргнува да истражува без двоумење. Клучен човек во организацијата е маж со едно око, кој Мила патем добро го помни од минатото. Очајна да го најде, Мила се здружува со Џејмс Дијаз; сомнителен странец кој делува подеднакво опасно како и луѓето кои ги бараат.

Иако истрагата станува сè пожестока, Мила нема намера да се откаже. Иако сите ѝ велат да престане да го бара своето дете зашто веќе се изминати десет години, таа не слуша никого. Мила е жена борец, волчица подготвена на сè за да го најде своето дете. Па макар и соочена со опасен маж, платен убиец, кој би можел да ја замолчи засекогаш.

Уште еден врвен предлог од тимот на Крајбрежје е и книгата Во потрага по Алјаска од Џон Грин , која позитивно ќе ве изненади и ќе ги разбуди емоциите во вас.

Напишете коментар