Skip to content

Рецитал на песната „Мртви лисја“ (Les feuilles mortes) од Жак Превер

Песната „Мртви лисја“ од Жак Превер може да се прочита на следниот линк. Сега можете и да ја чуете бидејќи е снимена и прикачена на јутјуб каналот. Претплатете се (направете Subscribe) на каналот на јутјуб за повеќе видеа. Слушнете во продолжение како звучи „Les feuilles mortes“ прочитана на оригиналниот јазик на кој е напишана. Пријатно слушање!

Слушнете како звучи и Писмото од Наполеон до Жозефина.

Напишете коментар