Skip to content

Рецитал на иконската песна „Очите на Елза„ од Луј Арагон

Луј Арагон, дел од француското надреалистичко движење, бил поет, но и романсиер, новинар и памфлетист. Тој беше комунист до крај на својот живот иако се оддалечил од сталинизмот поради инвазијата на Унгарија. Него го дефинираше и големата љубов што ја сподели со неговата муза и сопруга Елза Триоле. Оваа песна е сведоштво за нивната голема љубов. Неговите песни се препеани од француските шансониери и пеачи.

Уживајте во рециталот на една од неговите најубави песни „Очите на Елза“.

За текст на песната одете на овој линк.

Слушнете ја и Рецитал на песната „Вечен мај“ од Анастасија Лефкоска

Напишете коментар