Skip to content

Слушај поезија: „Божество“ од Радован Павловски

На каналот Слушај поезија и други приказни читам стихови од Радован Павловски како дел од збирката Поезија II, НАША КНИГА Скопје, 1986.  Стиховите се насловени „Божество“, а според мене сите песни во оваа збирка се божествени. Пријатно слушање!

Слушнете и „Како ноќ“ – Јон Деаконеску.

Напишете коментар