Skip to content

Слушај песничка: „Дедо Мраз“ од Александар С. Трајковски

„Дедо Мраз“ од Александар С. Трајковски е новогодишната песничка која е последо снимена на каналот Слушај поезија и други приказни. Извадок е од збираката „Кратки поеми за најмладите боеми“ во издание на Ѓурѓа. Видеото е од едукативен и забавен карактер. Поголемите дечиња можат и да го читаат текстот, а помалите да се забавуваат со визулните приказни и музиката во позадина. Пуштете им го видеото на најмалите и имајте пријатно слушање!

Слушнете и „Чиста Дана“ – македонска народна детска песничка.

Напишете коментар