Skip to content

танц

Миг

Огнот распламтен,

робува на танцот твој

Ти, Синтијка неуморна

ја обликуваш вечерта

Создаваш стапки

на … Прочитај повеќе

Кабаре

Врата, зад неа… тропот на моите каубојки. Оддекнува до сепарето пред кое заносно танцуваш. Подиумот … Прочитај повеќе

Валцер

  • by

Занесен валцер со последна мисла.

Глатка голтка од отстоен Теран, бидна.

Над дирките солза надвиснала.… Прочитај повеќе