Литература Литературна критика (рецензии)

Рингишпил од емоции е откривањето на тајната во „Страв од вистината“ од Александар Николовски

Литература Литературна критика (рецензии)

Емотивен роман со историски елементи, морални дилеми и љубов „Те нема никаде“ од Јелена Бачиќ Алимпиќ

Литература Литературна критика (рецензии)

Почуствувајте ја енергијата на Катедралата на морето во моќниот роман на Илдефонсо Фалконес

Литература Литературна критика (рецензии)

Дали ѕверот ќе биде конечно ослободен? – „Архангел – Ослободување на ѕверот“ од Даниел Бибовски

Литература Литературна критика (рецензии)

Малата музичка кутија што крие историја во себе – Рецензија на „Малата музичка кутија“ од Јована Јаневска

Литература Литературна критика (рецензии)

Дали вистинското семејство е среќно семејство? – Рецензија на „Вистинско семејство“ од Тони Парсонс

Литература Литературна критика (рецензии)

Трагање по душата близнак, мит или вистина во денешно време? – Рецензија на „Души близнаци (11:11)“ од Весна Здравковска Трајковска

Литература Литературна критика (рецензии)

Иднината е запишана во ѕвзедите или во нивните свесни избори? – Рецензија на „Седумте сестри“ (Приказната на Маја) од Лусинда Рајли

Литературна критика (рецензии)

Трагање по мир и припадност или нешто повеќе? – Рецензија на „Годините кога научив да летам“ од Евгениј Хоуп

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Крајбрежје