Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Жан Батис Поклен Молиер – еден од најголемите комедиографи на светската книжевност

Детско катче Литература Македонски автори Писатели и поети Приказни за деца Проза Расказ

„Со што може да се купи сиот свет“ – извадок од „Зоки Поки“ од Оливера Николова

Занимливости и информации Културни настани Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Излезе поетскиот е-зборник „Отковидување“ (Со поезија против корона)

Занимливости и информации Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Стихозбирката „Афродита трча по ветерници“ од Сања Атанасовска излезе од печат

Занимливости и информации Литература Поезија Рецитации Светска поезија Странски автори

Рецитал на песната „A l’éclair violent de ta face divine“ од Теодор Агрипа д’Обиње

Литература Литературна критика (рецензии) Писатели и поети Препораки за читање Проза Странски автори

„Мојата генијална другарка“ – манифест за женското пријателство

Крајбрежје