Skip to content

Ваши дела

Допир

  • by

Допир

и нежен трепет здивот ти го зема.

Под кожата, низ телото,

ќе разгори оган … Прочитај повеќе

Молк

  • by

Збор. Зборот се шири и провлекува лесно како овој лист хартија.

 Но, реченицата е тешка … Прочитај повеќе

Талкач

  • by

Дамнешен звук…

Мелодија која повторно ме оживува…

Јас не ги видов годините

кои пред очи … Прочитај повеќе

Најмил

  • by

Се појавуваш ко,

роса утринска,а

си недостижен ко

сонце небесно

ООО најмил, најмил, мој

Ме … Прочитај повеќе

Тишина

  • by

Тишина-вечно треперење на срцето мое…

Тишина-вечен сон на битието твое…

Тишината како бавно будење на … Прочитај повеќе

Круг

  • by

Во кругот спирален од небото

низ облаци

кадели темни

куќа си направив

за тебе и … Прочитај повеќе