Skip to content

разговор

Интервју со поетот Блаже Петревски – Ендемион: „За мене поезијата претставува најсвето нешто што постои на овој свет“

Ни претставува чест и задоволство што имаме можност да поразговараме со македонскиот поет Блаже Петревски … Прочитај повеќе

Интервју со Симона Николова: „Се надевам дека тука кај нас нема да ја дискриминираат таа книга како што сум дискримирана јас“

Имавме чест да поразговараме со Симона Николова повторно и на нејзино барање која ни најави … Прочитај повеќе

Стихозбирката „Снежни стихови“ како хуманитарен проект организиран од Софија Петковска која ги спои хуманоста и поезијата

  • by

По повод излегување од печат на книгата „Снежни стихови“ поразговараме со поетесата Софија Петковска која … Прочитај повеќе

„Бура од емоции: Дневникот на Ана Фостер“, што се крие зад содржината на романот од Симона Николова?

Од неодамна во рубриката „Интервју со“ имавме можност да поразговараме со младата авторка Симона Николова. … Прочитај повеќе