Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Српски автори

Лаза Костиќ, еден од најголемите српски поети и претставник на српскиот романтизам

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Српски автори

Милош Црњански, поет, раскажувач, романсиер и публицист, бил роден на денешен ден

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Српски автори

На денешен ден починал Миодраг Павловиќ, еден од најголемите српски поети на XX век

Крајбрежје