Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Џорџ Орвел, писателот кој знаел што нè чека и кој е “кум“ на најпознатите ТВ реални шоуа

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Жан Батис Поклен Молиер – еден од најголемите комедиографи на светската книжевност

Занимливости и информации Литература Поезија Рецитации Светска поезија Странски автори

Рецитал на песната „A l’éclair violent de ta face divine“ од Теодор Агрипа д’Обиње

Литература Литературна критика (рецензии) Писатели и поети Препораки за читање Проза Странски автори

„Мојата генијална другарка“ – манифест за женското пријателство

Занимливости и информации Литература Писатели и поети Поезија Светска поезија Странски автори

Слушнете како Френсис Скот Фицџералд ја чита „Ода за славејот“ од Џон Китс

Занимливости и информации На денешен ден Писатели и поети Странски автори

Френсис Скот Фицџералд, американски писател на ерата на џезот, автор од „изгубената генерација“

Крајбрежје