Занимливости и информации Музика Уметност

Филхармонија ќе ја испрати оваа година со последниот концерт насловен „Нова Година – нов почеток!“

Занимливости и информации Музика Уметност

Носталгично сведоштво на старицата која некогаш била инспирација за култната песна „Селма“ од Бјело Дугме

Занимливости и информации Музика Уметност

Научниците го одговорија ова прашање: Зошто понекогаш уживаме кога слушаме тажна музика?

Занимливости и информации Литература Македонска поезија Музика Поезија Рецитации Уметност

Слушнете ја поезијата насловена “Градот“ на Стиховен Калибар со блуз музика во позадина

Занимливости и информации Музика На денешен ден Уметност

На денешен ден починал Леонард Бернштајн, американски композитор, диригент, автор, музички предавач и пијанист

Занимливости и информации Музика Уметност

Андријана Јаневска ќе ја претставува Македонија во музички проект за Гинисова книга на рекорди

Занимливости и информации Музика Уметност

Слушнете ја песната со моќна порака со која Бон Џови ги забавуваше фановите, а ја напиша и испеа за време на карантин

Крајбрежје