Занимливости и информации Уметност Филм

Исправи се, Делфина – филм инспириран од вистински настан, животното достигнување на Атина Бојаџи

Занимливости и информации Музика Уметност

Филхармонија ќе ја испрати оваа година со последниот концерт насловен „Нова Година – нов почеток!“

Занимливости и информации Музика Уметност

Носталгично сведоштво на старицата која некогаш била инспирација за култната песна „Селма“ од Бјело Дугме

Занимливости и информации На денешен ден Сликарство Уметност

На денешен ден бил роден Џан Лоренцо Бернини, истакнат италијански барокен вајар, архитект и сликар

Крајбрежје