Во светот на книгите Занимливости и информации Културни настани

„Кафе со преведувачот“ онлајн настан со гостување и книжевна дискусија со Румена Бужаровска

Занимливости и информации Културни настани Литература Македонска поезија Македонски автори Писатели и поети Поезија

Излезе поетскиот е-зборник „Отковидување“ (Со поезија против корона)

Занимливости и информации Културни настани

Милена Ристова – Михајловска е годинешна добитничка на наградата „Бели Мугри“ за поетскиот ракопис „Запирка“

Занимливости и информации Културни настани Литература Македонска поезија Поезија

Јапонски поетски форми на литературната работилница „Креативно пишување“ 2020 (втор дел)

Занимливости и информации Културни настани

Објавен е-зборник на тема „Читам, пишувам и цртам во време на корона“ од библиотека „Центар за култура“ Кладово

Занимливости и информации Културни настани Литература Македонска поезија Поезија

Јапонски поетски форми на литературната работилница „Креативно пишување“ 2020

Занимливости и информации Културни настани Сликарство Современа уметност Уметност

Во рамки на фестивалот за литература и илустрација за деца „Литера“ ќе се одржи изложба на илустрации од Димитар Кондовски

Занимливости и информации Културни настани

Томислав Османли за книгата раскази „Парадоксикон“ го доби Рациновото признание за 2020

Занимливости и информации Културни настани

Поетско-ликовната манифестација по повод илјада години Бигорски манастир ќе се одржи утре

Крајбрежје