Занимливости и информации Литература Мисли и цитати

19 мисли за промената: „Планината ќе ја помести само оној кој на почетокот ги поместувал камчињата“

Занимливости и информации Литература Мисли и цитати На денешен ден

26 цитати од Симон де Бовоар: „Од мигот на раѓање почнува умирањето. Но помеѓу раѓањето и смртта постои живот“

Занимливости и информации Литература Мисли и цитати

Инспиративни мисли за трпението: „Од сите воини најголеми се времето и трпението“

Занимливости и информации Литература Мисли и цитати

Најубави цитати за искреноста: „Искреноста е првото поглавје во книгата на мудроста“

Занимливости и информации Литература Македонски автори Мисли и цитати На денешен ден

Горан Стефановски: „Денес сè се купува и продава. Дури и она што луѓето мислат дека нема цена. Тоа обично е и најевтино“

Крајбрежје