Занимливости и информации Литература Поезија Рецитации Светска поезија Странски автори

Рецитал на песната „A l’éclair violent de ta face divine“ од Теодор Агрипа д’Обиње

Занимливости и информации Литература Писатели и поети Поезија Светска поезија Странски автори

Слушнете како Френсис Скот Фицџералд ја чита „Ода за славејот“ од Џон Китс

Рецитации Светска поезија Странски автори

Рецитал на еден од најпознатите ренесансни сонети на Ронсар „Кога ќе бидете навистина стара“

Крајбрежје