Skip to content

Интервју со…

Интервју со поетот Блаже Петревски – Ендемион: „За мене поезијата претставува најсвето нешто што постои на овој свет“

Ни претставува чест и задоволство што имаме можност да поразговараме со македонскиот поет Блаже Петревски … Прочитај повеќе

„Психопат на квадрат” и „Тарантулата”, ново книжевно дуо со ликови кои засекогаш ќе ви ја размрдаат психата

На обострано задоволство, имавме чест повторно да поразговараме со нашиот навистина млад и плоден автор … Прочитај повеќе

Интервју со Дијана Петрова: „Секојпат оставам читателите да си извлечат порака од книгата“

На наше големо задоволство овојпат поразговаравме со младата македонска писателка и професорка Дијана Петрова. Поводот … Прочитај повеќе

Интервју со Симона Николова: „Се надевам дека тука кај нас нема да ја дискриминираат таа книга како што сум дискримирана јас“

Имавме чест да поразговараме со Симона Николова повторно и на нејзино барање која ни најави … Прочитај повеќе

„Во светот на децата“ е најновата книга на Ирена Блажеска Дончева која вели: „Светот на децата е бел лист кој изобилува со чистота и чесност“

  • by

Ирена Блажеска Дончева, e македонска авторка која досега ги има напишано двете прозни збирки „Странци … Прочитај повеќе

Стихозбирката „Снежни стихови“ како хуманитарен проект организиран од Софија Петковска која ги спои хуманоста и поезијата

  • by

По повод излегување од печат на книгата „Снежни стихови“ поразговараме со поетесата Софија Петковска која … Прочитај повеќе